Курс за автокранист до 16 тона

Курс за автокранист е за управление на автокран и е под наблюдението на ДАМТН - Държавна Агенция по Метрология и Технически Надзор . Завършилите курсаове за правоспособност на автокран,  могат да управляват автокран до 16 тона . След период от две години кранистите имат право да преминат обучение за машинист на автокран с неограничена товароподемност. Издадения от ПУЦ Професионал БГ ООД е валиден за всички страни членки на европейския съюз.
Необходими документи за курс за придобиване на правоспособност :

* копие от лична карта;
* копие от шофьорска книжка с валидна категория С;
* копие от диплома за завършено образование;
* медицинско свидетелство от личния лекар с печат от психиатър или отделно медицинско от психиатър;
* снимки паспортен формат - 2 бр.

Продължителността на обучението е до 5 седмици, и се определя от наредбата за придобиване на правоспособност на повдигателни съоръжения.

Място за провеждане на курсовете за кранисти е учебният кабинет, тренировъчната база и полигона за практически занятия.

Учебни планове и материали за подготовка на кандидат автокранистите се предоставят при започване на обучението.

Цената на курса за автокранисти е 300 лева на човек.

 

Курса за автокранисти завършва с изпит пред представител на ДАМТН с изпитен тест и проверка на практическите способности.
Обучението в курс за кранисти засяга преглед и разискване на нормативните документи при работа с повдигателни съоръжения, мерки за безопасност, рискови манипулации и предпазване от инциденти при работа с кран.Теоретичната част на курса обхваща още устройство на възлите и механизмите на автокран до 16 тона, принцип на работата на хидравлични системи и тяхното устройство. Сигнали и комуникации между краниста и прикачвачите  при работа с автокран. Минимални изисквания и отстояния при работа в близост до далекопроводи с високо напрежение, в близост до сгради, минимални разстояния при разпъване на стабилизаторите до ръба на изкопи, ями и други.
Провежданият от ПУЦ Професионал БГ ООД курс за автокранисти използва висококвалифициран преподавателски персонал, с дългогодишен опит в областта на строителната механизация .

За справки и записвания:: 0988/622232 02/9744777 или email   Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
ПУЦ Професионал ЕООД успешният избор в сферата на професионалното обучение !