Инциденти с мотокар

При тежък инцидент на пристанище Варна - Запад мотокар прегази жена.

При тежък инцидент на пристанище Варна - Запад мотокар прегази жена. Пострадалата е починала на място от нараняванията получени при инцидента. Мотокариста изпълнявал маневра на заден ход, когато машината прегазила служителката, която брояла и проверявала товарите. Най-вероятно причината за инцидента е невнимание и на двамата по време на изпълнение на товарно разтоварачите дейности не се съобщава, дали голямо-габаритната машина е снабдена с аларма за движение на заден ход.

„Инспекцията по труда” разследва случая.

Инцидент с мотокар в област Велико Търново. Мъж пострада при трудова злополука на територията на химическия комбинат "Свилоза" в Свищов, съобщиха от Областна дирекция на МВР- Велико Търново. Инцидентът е станал, в ранният следобед при товарно разтовари дейности на територията на химически комбинат. На място е изпратен автопатрул при РУП гр. Свищов. Установено е, че по време на товарно-разтоварна дейност работещия там е притиснат от мотокар към каросерията на паркирания в близост товарен автомобил. Пострадалия е откаран в Спешна помощ гр. Свищов, като след извършените прегледи е установено, че има лека телесна повреда /натъртвания/ и няма опасност за живота му. Оставен е за наблюдение в МБАЛ „Димитър Павлович” гр.Свищов. За случая е заведена преписка, уведомена е Инспекция по труда.

Инцидент с мотокар  22. декември 2011

Работник на Енегоремонт почина, след като бе премазан от мотокар в поделението на фирмата в Бобов дол  работника издъхнал притиснат от мотокар в следсвие на преобръщане на машината. Той работи като мотокарист в фирмата и е с дългогодишен опит, запознати с наредбите и устройството на мотокара, твардят, че работника е бил без предпазен колан каквито са изискванията на НAРЕДБA № 10 от 07.12.2004. Вчера отишъл на работа и бил изпратен с двама колеги да изкарат от хале три мотокара. При изкарването на 3-тонния мотокар той се преобърнал заедно с Георги Крумов и го премазал. Не е ясно дали на работника му е прилошало, или причината за инцидента е неизправност в мотокара. Десният крак на Г. Крумов е надробен, получил е и силен удар по гърба. Двамата колеги на Крумов се притекли на помощ, като с помощни средства - тръби и релса, се опитали да повдигнат мотокара и да извадят тялото на колегата си. Извикан е екип на Спешна помощ - Дупница, който само установил смъртта на 54-годишния работник.

 

18 февруари 2010

Мотокарист в склада на търговеца  ранен тежко, забрави ръчната спирачка и машината го повлече...


Собственикът на склад за строителни материали в Дупница Славейко Методиев показва мястото на инцидента с неговия работник
Трудова злополука в Дупница


55-годишен мотокарист в склад за търговия със строителни материали в Дупница е тежко ранен, след като е притиснат от мотокара. Николай Кацаров от Дупница вчера разтоварвал палети с тухли, при поредния палет забравил да дръпне ръчната спирачка на мотокара и той потеглил, като с едната вилица го притиснал от дясната страна и захванал якето му. От силното притискане и от силните болки мотокаристът припаднал на място. Веднага е извикан екип на Спешна помощ и екип от частната болница на д-р Ени Лефтеров, където работи съпругата на Николай Кацаров.

Лекарите споделили пред собственика на склада Славейко Методиев, че състоянието на пострадалия работник е овладяно и няма опасност за живота му, но най-вероятно ще се наложи хирургическа намеса.

Вчера в склада всички работници заедно със собственика бяха много притеснени от инцидента. Славейко Методиев заяви:

Моля се на бога всичко да мине нормално и Николай Кацаров да е жив и здрав и отново да се върне на работа. Николай има редовен трудов договор с фирата ми и от 6-7 години работи като мотокарист в същия склад. Имам готовност да дойдат от всички инспекции - от Инспекцията по труда или от полицията, документите на Николай Кацаров са изрядни като работник в склада, но въпросът не е там, важното е да оздравее бързо и да не се случи нещо лошо, заяви Славейко Методиев.

 

03.04.2007

 

Мотокарист с над 20 години стаж почина във вторник след инцидент в Международния панаир в Пловдив, съобщиха днес от пресцентъра на панаира.Нещастният случай със С. Ч. /43 г./ от с. Марково, Пловдивска област, е станал в 10-та палата при демонтаж на експонати от Международната изложба "Винария 2007".По данни на пресцентъра пострадалият е бил минал всички инструктажи и курсове по безопасност на труда и е бил един от най-добрите мотокаристи.

Според очевидци мъжът е проявил самоинициатива, като се опитал да премести недобре балансирана машина на ръка, която паднала върху него.Пострадалият е бил приет веднага в хирургическата клиника на Университетска болница - Пловдив, но около 15,00 часа е починал от травма в гръдния кош.  Мястото на произшествието е посетено веднага от служители на Инспекцията по труда и полицията.  От отдел "Връзки с обществеността" на панаира съобщиха, че часове преди трагичния инцидент под контрола на изпълнителния директор на дружеството Георги Гергов е извършена проверка на машините и съоръженията и проблеми не са констатирани.По силата на колективния трудов договор починалият има застраховка "Живот". Още вчера Георги Гергов се е ангажирал Международният панаир да поеме разходите по погребението, а отделно ще бъде изплатена и допълнителна финансова помощ на семейството на пострадалия.

 

 

 
ПУЦ Професионал ЕООД успешният избор в сферата на професионалното обучение !