Често задавани въпроси


Въпроси и отговори относно курсовете, обученията и тренингите провеждани от нас.

 

1. Къде да се запиша за курсове за правоспособност и управление на машини организирани  от ПУЦ Професионал, и мога ли да придобия  повече от една  правоспособност за професии като кранист, мотокарист, багерист и други?

  • Записването става в офиса на нашия ПУЦ или в офисите на нашите партньори, с които имаме сключени споразумения за сътрудничество. Има възможност представител на нашата организация да посети офиса на фирмата възложител или при невъзможност за директен контакт чрез куриер. При записване за повече от един курс кандидатите ползват отстъпка от цената. Предложението важи и при записване за обучение и в бъдещ период.

2. Каква е продължителността на курса и мога ли да отсъствам от някое занимание при необходимост?

  • Курсовете за обучение на мотокаристи ,  кранисти и други специалности са със различен срок на обучение - от няколко дни до 1 месец , при уважителни причини курсистите могат да отсъстват , но след това трябва да наваксат изпуснатия учебен материал .

3. Могат ли хора, които имат дългогодишен опит и работа с най-различни машини да преминат курсовете за по-кратко време?

  • Възможно е съкратено обучение, за целта се провежда входен тест за знанията на курсистите и се определя индивидуална учебна програма, която завършва със стандартен изпит по теория и практика.

4. Има ли възможност курсовете да бъдат проведени извън територията на ПУЦ  Професионал ООД?

  • Обучението може да бъде извършено на територията на фирмата възложител след постигане на договорености, относно материалната база и продължителността на курсовете на обучение.

5. Цена на курсовете за различни специалности и възможности за отстъпка.

 

  • Възможност за отстъпки при обучението в различните курсове има при образуване на по-голяма група от обучаеми и възможността на всички да идват в определени часове на територията на ПУЦ Професионал ООД.

 

6 На колко години се прави периодичен инструктаж или опреснителен курс за мотокаристи и електрокаристи?

 

  • Курсове за  поддържане и актуализиране на придобитата правоспособност на всеки 5 години. По смисъла на:
  • Наредба 1 Член  6. Професионално обучение за придобиване на правоспособност за работа с електрокари и мотокари в предприятията е:
  • 1. начално професионално обучение - за първоначално придобиване на правоспособност;
  • 2. непрекъснато професионално обучение - за поддържане и актуализиране на придобитата правоспособност на всеки 5 години.

 

 

 
ПУЦ Професионал ЕООД успешният избор в сферата на професионалното обучение !